03 May 2011

TENGKORAK

:: saLam ::

alhamdulillah,masih bernafas di bumi Tuhan.
aminnn.. ^__^

1st entry di bulan mei.
aku ade cerita sedih + gembira + sakit nak share.

1st,start ngan citer sakit eh..
huu,ni citer pagi tadii.
tragis giler taw.

dalam kul 5 pagi, aku bersiap-siap nak keluar.
nak pergi stesen Bas Putra, nak jemput Ana, my housemate baru balik dari Terengganu.
pergi wif Fatin n Umi, lovely housemate.
rumah kami tingkat 12, so harus kene guna lif kan.

malangnye, Fatin tersepit mase nak masuk lif tu.
wahhh,keadaan sangat cuak okeh waktu tu.
dah la takde sape2 mase tu.
lif tu pulak makin lame makin tutup dengan rapat.
1st, kaki dan pergelangan tangan+jari die tersepit.
aku ngn umi dah cuba nk bukak lif,tapi tak boleh.
da tekan loceng, tekan open. sume takleh. T_T

dalam tengah gelabah nak selamatkan die, 
rupenye lutut aku dah tersepit.
aku gune lutut la konon2 nak tahan lif tu dari tertutup tadi.
pehhhhhhhhhhh,sakittttttt..
macam nak pecah TENGKORAK LUTUT aku.
maybe mase tu Fatin dah berjaya lepaskan kaki die,
tu yang die press lutut aku lak kan.
aku da tak tahan sakit,aku tarik sekuat hati kaki aku.
selamat, alhamdulillah. =)

tapi, tangan fatin tak sempat keluar lagi.
huk8, kesian die. kitorang da gelabah ni.
nombor pak gad takde plak kt henfon.
nangisssssssssss.. T_T

tapi tibe2, setelah macam2 button aku tekan kt lif tu.
setelah kitorang mengucap panjang2.
setelah kitorang cube kopak lif tu dengan selipar yg tebal,
pintu lif terbukak jugak..phewwwwwwwww~~
selamat..thanx ALLAH..sesungguhNya kau maha berkuasa.

kesian fatin, tangan die habis melecet.
macam nak luka sebab tersepit.
nasib die pegang purse yg agak lebar mase tu.
so lif tu sepit purse je lebeh2 dari tangan die.
alhamdulillah.
(fatin sangat2 cool walaupun die sangat sakit mase tu.
aku ngan umi yg lebeh2 cam nk nangis nk jerit mintak tolong.)

lutut aku?tah la.macam sengal2 ubi.
macam bengkak.sakit bile sentuh tempat tersepit tu.
tapi,nasib aku masih boleh bersujud padaNya tanpa sebarang kesakitan.
and pagi ni aku masih boleh pergi kerja macam biasa.
amin ya ALLAH..

okaylah, sambung cerita on next entry yeah.
nak pergi sarapan,laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -_-!
wassalam~


** psst2! ade sesape nampak aku masuk tv tak semalam?wakakaka.. :p

5 budak menulis:

heart tamimi said...

Ya Allah,cian ko tatin..
lif tuh sengal ker?bhye sungguh! len kali ati2 yo syg..=)

Sumayyah Nadhirah said...

terkejutz maya bile bacceeeeeee...takutnye..maya mmmg ngilu ngan lif sebab ade kisah jugakk...ish..cmne fatin tu skung?

heart tamimi said...

weyh tatin baru pasan nota kaki ko kt bwh tuh,ko kuar kek tb mano plak?dahsattt da neh..hoho

tat!n said...

pujie: huhu,tatau plak lif tu sengal cmtu. T_T

maya: ko pn pnah tesepit lif gk ke?huhu.fatin oke2 je kot,balek kang baru follow up.hee.but lutut aku de timbul lebam pink2 biru.huwaa. =((

tat!n said...

pujie lagi,hehe.kuar katttttttttt..nanti la cito,hahaha..tapi skali lalu yo,bkn bekali2 pn..hahaha