20 May 2011

Nur Kaseh The Movie REVIEW

:: saLam ::

haiiiiii..its me again! :)
kali ni straight to the point,
nak review movie nur kasih ni.
best ke tidakkkk (ala2 zizan kt melodi ahad aritu)
sedeh ke tidakkkkkkkkk..
hahaaha,meh2 korek dari aku.. :p
(dh tgk smalam so kobar2 la nk kepoh)


cerita ni for sure lah kesinambungan drama dulu kan.
bagi aku..besttttt!!
sape yg dulu layan drama die,
kalo tak tengok filem ni die memang rugi lah kan..

pelakon-pelakon sume mantapp..
banyak pandai berlakon.
dari yg besooo sampai la budak kecik bejaye wt aku nangis.
T_T

aci x kalau aku nak citer dari A sampai Z??
hehehe..aku kan eksaited lebeh. :p

dalam movie ni, Aliya (isteri Aidil) da meninggal.
tinggallah 2 org ank diorang, Mariam (Mia Sara) ngan Ilyas.
*Ilyas sgt pandai menjiwai watak okeh,nangis aku tengok die*
Ilyas ni sensitif sikit bile cerita sal Umi die yg dh meninggal.
Kenapa?tengokk la sendiri..ahhaha

Adam hidup bahagia dengan Nur.
Tapi dalam kebahagiaan tu, ade banyakkkk sgt dugaan diorang.
Alaaaa,aku taleh la citer A-Z..pjg sangat..hahaha
yg aku ingat,air mate je duk meleleh kt pipi ni.haha.

Dalam 1 peristiwa/kemalangan, Nur hampir2 meninggal.
tapi dgn kuasa Tuhan Nur selamat.
Adam juga selamat.
Tapi sayang, Adam menghidap sejenis penyakit yg agak kronik.
Kalau nak tau Adam dapat / tidak teruskan hidup dgn Nur?
Adakah cinta Adam dan Nur berkekalan hingga akhir hayat?
Bagaimana telitinya perancangan Tuhan terhadap Adam dan Nur?
Bagaimana perasaan Aidil terhadap Nur?

Kalau nak tauuuu..kene la tengok sendiri..
best tauu,g la tgk..g sane g..hehehe

crite ni duration die dalam 1 jam setengah gitu la..
tapii..rase lamee je sbb setiap scene die korang akan hayati n dpt rase taw.
mmg feeling habis la tgk citer ni.hehehe.
sbelum ssuatu bende nak jadi,pengarah die pandai bg hint2 tertentu.
untuk bagi korang berfikir..
good job to Kabir Bhatia selaku pengarah filem ni.
syabas!! ^__^

 budak ni lah jadi Ilyas.mleleh air mate aku tgk die blakon.
pic credit to Budiey.com

 Adam dan Nur

 Tiada mereka, tiada Nur Kasih

tak pasti ni saat cemas / gembira. lupa. haha

citer panjang2 pun tak guna,
korang pegi la tengok wehhh..hehehe
i give 4 out of 5 star.
^__^

:: sekian ::



** minggu depan layan KaraK plak ea..hehehehe

9 budak menulis:

Sumayyah Nadhirah said...

best ke? maya mmg x begitu teruja sgt..hahah sebab x ikut..wkakka..karak mmg xsabar

tat!n said...

maya,aku pun mula2 tak teruja taw.tp bile dh tgk,wahhh..best!!hehehe.
kwn aku siap tpuk tgn lagi. :p
karak aku takot sbnanye nk tgk,tp nk tgk jgk.hahaha

fadhdeela said...

alamak ada scene nngs2 ke??huhuhu abis la mata bengkak la kuar wayang hihihi

zOeY zAu YaH said...

nk tgk tp x leh camne? haha

tat!n said...

fadhdeela: harus ade..hahahha..get ready tisu k..tp mse kte tgk tu lpe bwk tisu,tpakse la biarkn je airmate tu mngalir,nk lap nt comot mekap,hahaha

zoey: knape taleh pulekkk..boleh2kn jugak!hahahaha..

nur aishah bte abd hadi said...

ak ah best
aq suka r ilyas,mia sara ngn budak yg derma jantung tu..comel wey..huu

tat!n said...

hehe,comel kn.yg ppuan kene blasah tu pn comel. ^^,

ejulz said...

x tengok g cite ni..

tat!n said...

yeke..tgu la cd nt.,hihi