24 August 2010

lama suda..

lama suda?kenapa x baru suda?hee
suda lama aku x merepek dlm ini belog kn..
bukan pe,malas laa..banyak lagi kje laen yg aku nak buat.,

so,arini da masuk hari ke 14 kita berpuasa,.
bermakna sudah 2 minggu kita menjalani ibadah ini..
sronoknyeee,lg 2 minggu da raye.. :)

sebut pasal raye,. . . . 
uhuk2,baju raye tak beli lagi,
shelai pon takde ni,huhuw..matilaaaa..
penat la aku nak carik nanti ni..
da la aku ni susah nak bekenan kalo nak pilih barang,huu
aritu g jln tar,.pusing punye pusing takde satu pun aku bekenan,hee
tah ape ghopenye la taste aku ni ek,susah bebenor..

pas gaji ni,aku nk g jln tar lg skali..
kot2 ade yg bekenan lak kan,rembat je ah..
pastu nk kene matching ngan tudung lg,huuuuuu..
kalo kt kL da takde yang chantek2,den carik kek somban yolaa..ehee
pssstt,kebanyakan baju aku mmg bli kt semban..
sbb kalo beli kt kL takot same ngn org laen,hahaha..leh gitu?? :p

target aku nak carik at least 4 pasang baju,hee
n nak carik sama ada baju kurung moden o kurung pahang..
baju kurung pun leh gak r..bedal lah!! :p
kebaya x tesenarai,knape??aku x suke kebaya..
x cantek kot aku pkai kebaya..hee
warna-warna yg ade dalam palotak ni tuk baju raye aku ialah:
HIJAU
KUNING
PINK
BIRU
hamek kaw,kalerpul yo x??ngeee
pastu aku suke kalo warna tu striking2 giler..
yg sebatu da nampak..haha,.

what about da budget??
i've calculate my expenses 4 diz month
n i think i've enaf budget to buy it all..hihihi..
if najib give all gov servant a bonus diz coming hari raya
or at least an insentif like wat we've last year (rm500),
so i can buy more n more..hahaha..i love shopping!! :)


** dengar2 bonos ade..cume taktaw bape jumlah je,heee..aminnnn..=)

5 budak menulis:

SaGiGurlZ said...

yke tatin? ada ke bonus?
aku tnye org AG die kate lgsg xder ura2 pun utk bonus kite?

myrah said...

wah2, pg2 lg da update yer..sgt rajin wooo...
kte da de 3psg baju tp nk lg 1, nk same ngn cik tatin..hehe
eyh, dapat bonus ea??bestnyerrr...!!!
hehe

tat!n said...

fieza: hmm,aku pn tatau sbenanye.tp smlm kt fb si ujie de borak sal bonos ni n ade org yg kate mybe ade..tp aku pn x mngharap sgt(pdahal harap sgt2)..hahahaha

myrah: haha,rajin kn.. :p
eyh,nk same gk 4 ea?buleh2..myrah soping ktne slalu??
erm bonos,no komen.hahaha.jgn mngharap sgt k..tkot aku bg hrapan palsu jek.. :p

myrah said...

kte mgharap gakkk sbb tatin da kte de...hehehehe
slalu tmpah lar, kalo bli pon kt km plaza je sbb mls nk g jln tar..
kalo g jalan tar pon, blk mst tgn kosg..heheheh
tp gaji nt mcm nk g jln tar...heeee

tat!n said...

alorr,nt jgn slhkn kte ea kalo tade.haha..
hmm,slalu kte tmph gk.tp thn ni mls mlampau + x jmp kaen yg cantek tuk wt baju.ngee.
eh,tol gk kn.km plaza cntek2 bju kn.nk g ah nt,hee.
jln tar rmai sgt org,tu yg mud nk mmilih takdak kot.. :)