22 November 2011

Pulau Pangkor I'm Lovin' It!!

:: saLam ::

harini nak update sal holiday aku kt Pangkor minggu lepas.
holiday??hahahaharapan..ade bengkel sebenarnye..
tp sambil menyelam sambil minum air ler,hehehe

berada di pangkor dari 16nov - 18nov
3 hari yg sangatsangatsangat menenangkan!
tenang dari makhluk2 yg tak sepatutnye aku sebut kt sini.

ade bas disediakan dari ofis ke jeti pangkor sane.
bas nk gerak 8.30, tp aku sampai 8.45
haha mesti sume org marah aku,maappp..jalang jeng.. :p
aku naekkkk je bas,terus gerak ke Pangkor!
weehuuuu~

n then dalam kol 1 sampai la kt jeti slepas 2 kali benti otw td..
pastu feri gerak ke pulau jam 1.45 tgh.
tiket feri berharga Rm19.00 pergi dan balek.
*simpan tiket elok2,jgn jadi cm aku,bile nk balek mnggelabah crik tiket x jumpe*

pejalanan ambil masa dalam 20 - 30 minit.
aku x penah g Pangkor, so of coz jakun sikit kan.
feri baru je gerak 5 meter kitorang sume dh beramai2 keluar.
duk kt atas, amek angin laut..hahaha..feeling2 titanic eeuwww~

hotel tempat bengkel tu besttt!
5 stars hotel rasenye..mmg heaven x hingat!
org jakun x penah pegi cm aku harus teruja kan.

haa ni view hotel dari laut.superb!!yg kanan tu bilik aku.hehe

dah turun feri, ade bas khas hotel jemput.
macam naik bas dalam zoo tu.hehe
yg bestnye hotel ni je satu2 yg ade kt situ.
so sangatttt menenangkan!!privacy giler.
*nt nak hanimun sini* :p

pastu start lah bengkel..
mule jam 3.30 ptg hari rabu,
hinggalah 11.00 pg hari jumaat..
bengkel/kursus ni lebih pade pbincangan bkumpulan.
so seronok jela spanjang mase.
cukup mase, MAKAN!!hahaha
6 kali sehari, memey gemok lah aku. :p
tu yg berat naek 2 kilo dlm mase sminggu tu.hee

dh pegi pulau mesti la ade acara air2,basah2,.kan?
kalau tak baek pegi hotel kt kL je.hehehe.
hari kedua kursus, petang after class,
we ols pegi pusing satu pulau dengan bot.

mula2 bot amek kt jeti..guna 3 bot..
1 bot besar n 2 bot kecik..
aku naek bot yg besar, cepat2 cop tempat sbb aku takot
naek bot yg kecik..hehehehe..

aku kan first time pegi, and aku tau pas jalan2 tu 
ade nak pegi snorkelling jugak..
tp aku bantai pakai lawa2 macam nk pegi shoping complex
sebab aku bajet mcm ade tmpt salin baju.
skali kwn aku ckp nan hado!haha.bongek tul tatin.

first destination ktorang ialah Pangkor Town.
so trun je bot aku cpt2 carik toilet tukar baju mandi siap2.
baju mandi = legging + loose shirt, jgn ingat bikini lak.haha
pastu ade mase dlm 45 minit tuk round2 n shoping2.
abis kitorang borong smua!haha
aku rase aku dh borong byk,tp ble bwk ofis ase sikit sbb cpt hbs.wuwu

after shoping sgale, truskn pjalanan lagi..
keliling pulau,tengok hotel mewah2,yg x kn mampu aku sewa.
huks! pastu nampak para nelayan tgh duk sbok tarik pukat ikan..
wahhhhh mmg pengalaman yg best!!jakun skali aku mlihatnye!
tp sayyiannnggggg..kamera xbwk,fon mampus takde bateri.
T_________T

so..lasssstttt destination ke tempat snorkelling.,
aku x ingat name tmpt tu..tp best la kot!
tp x best sbb aku x pandai!!wuwu.
yelah dah la tmpat dalam..aku da la pnakot,
tak pandai berenang,sume ade.ishh rugi!
org len berendam 45 minit,aku brendam 20 minit.
penakot punye pasal..hahaha..bengong
aku duk pegang je tangga bot tu..
dok pegang je tali kt situ..tak pandai nk gerak..
pastu ade kwan2 ajar baru la pandai sikit..
buleh la gerak pelahan2..hehehehe
org laen dok pakai goggle (btol x eja ni?) tgk ikan..
aku tak pakai,,sbb aku rimas..haha
so aku tengok bayang ikan ngn kaki orang jela.. ;p

dah penat bersnorkelling 'lah sangat',
naek bot..trus shoot balek hotel!
kali ni x turun kt jeti tmpat naek tadi.
tp dorang turunkan kt laut dpn hotel kami.wee

lepas bawak turun sume barang dgn selamat,
ape lagiiii..kitorang pun berjimba dalam laut la.hehe
mandi laut tepi pantai yg paras dagu pun aku boleh..
tak takot..sebab kaki leh jejak pasir g..hehe *berlagak*

dah masin2 mandi laot, pegi bilas kat swimming pool pulak!
amboiiii..best ni kt sini..walaupun dalam..
n walaupun aku tak pandai berenang..haha
selam2,terapung2 pun jadi la..ngee
patotnye kene pkai swimming attire..
tp aku terjun jgk,nasib xde yg halau..hehe
dah kul 7.00pm baru aku naek bilik.. :p

malamnye, sambung kelas lagi kan..
pastu siap ade presentation group lagi..
mate masing2 da macam terlekat gam!
muke pun dah sememeh je memasing..
nak gelak nk senyum pun dah x larat..
siryes penat gilsss..tp tetap kelas habis jam 11.30pm
T__________T

esoknye iaitu hari jumaat ialah last day.
wuwu sedeynye nk tinggalkan tempat cantik tu.
tp nak wat camne..kusus da bis kn..
after lunch, dalam kul 12.30 kitorg gerak ke jeti..
then naek feri balek ke tempat asal..

itu sahaja lah cerita kursusku yg sangat best!!
dah la peserta 15 orang je,hehehe
urusetia ramai... :p
makanan best2..pserta kursus best2..
dpt kawan baru, best2..hehehe

dh la..penat cerita!
jom layan gambau..
gambau diimport khas dari kmera urusetia.ngeee

ini view dari dalam class.tenang lagi senang.

view dari bilik ku! miss this!!

atas feri.otw hotel.angin syioookkk..

muke jakun.haha.

yeah truskan snap2 pic!

dh sampai jeti hotel! pic aku xde la kt sini. T_T


view from my room

perasmian bengkel. rilexing.

kusyukkk je memasing tu kan..
*spot tiz zaqiyah*

spot aaron aziz! bahahahahahau!



the beach!



the sunset!


petang lepas class, jalan2 tepi pantai
tgk enggang yg manje2 gitew!



n again..



hornbills



gerammm..rase nk berendam!



hye! meet wani!



aidawani

first dinner.kene berjoget lambak plak aku.bantaiiiiiiiiiiii ;p

kelas malam.ape kusyuk sangat aku tu kan..

wahhh bercahaya kan diriku!! puiii..hahaha

bertungkus lumus siapkan slide.

spot tiz zaqiyah,again!haha
suara die pn same tau..*hye munirah* :p

my rumet for 3days n 2nites..besttt

get ready tuk jalan2 pulau!!jyeahh!!

lihatlah diriku..macam nak g sogo..hahaha

dalam bas tecik nk g jeti..sgt x ssuwai pakaianku t_t

tetibe dh malam..haaa lemau je masing2 dlm kelas..

keje aku duk onlineeeeeeeeee je kt fon!hehe

last day..sobs sobs!

with aidawany..kawan jalan2 tepi pantai..hee








kat sane banyak burung merak berkeliaran.
cantekkkk sangat!

tu jelah nak citer sal bengkel n pcutian 3 hari 2 malam ku!
kerennnn banget!!hehehehe..
tahun depan nak pegi lagi..wif housemate,syok!

:: buibui ::


** pasni nak update sal ari ahad la..heee..tungguuuuuuuuuuu~

8 budak menulis:

mamabetty! said...

waaa..syiokk giler..sambil mnyelam minum air..apasal tmpt aku neh xde wat kursus kt pulau2 camneh ha..nk g dugak..huhu

tat!n said...

hehe mmg syiok sangat!
tempat ko takde ea..alolo..nt mintak dorang wt cmni k..hehe

Niesa Hamdan said...

oke! sy nk pegi la weekend ni!!!

tat!n said...

caca..haruss!!org kaye mmg ko mmg sswai pegi sane!!hahahaha

Chenal said...

x penah sampai lagi pulau pangkor..cam menarik je!

tat!n said...

tu laa..i pon first time ni..hehehe..mmg best sangat!! :)
pegi la nanti..bwk family..

cendawanpink said...

opis aku buat kursus luar dari parcel B pon da kire terbaekkk la kn..hahaa..:D
nk ke pulau..dlm mimpi pon xpasti g..ki3..

tat!n said...

hehehe..sabor jelaa..
aku igt org opis kt pjaya tu lagi gempak2 tmpt kusus die weh..heee