15 November 2011

Its My Birthday yaw! hehe.

:: salammmm ::

fuhhhhh, panjang mengeluh ni.
sebab kecewa dgn diri sendiri yg malas ni.
hahahaha.

okeh harini aku da semangat kot nk crite sal
birthday celebration aku tahun ni,hehe
dari pagi sampai ke tengah malam!
penuh dengan kejutannnnnnnnnnnnns!! :)

tenkiu dear frens..
i love u ols so much wif all my heart!
^___^

lets start my day on my birthday.
tarikh cantik, 01.11.11
*cantik ke?haha*

keje macam biase,.
then..jam 9.00 pagi, jeng jeng jeng!!
ade sorang office boy bawak kotak yg sangat besar!!
carik cik Fatin katenyer,heee.sy ler tu.
bile tanye dari sape?
dari SITI HINZUN katenyeerr!!!
yeayy!!alololo..so sweet sgt jijun..
siap antau org tau,heheheh..
dh lah bagi hadiah yg sangat comel!!
comel mcm kami.erkkkkkkkkkk?? :p
maceh sayanggg..i love u manyak2!!

from Jijun wif love.

and then..sambung keje macam biasa..
jam mnunjukkan pukul 10.00 pagi..
tetibe ade apek yg kelam-kabut melulu pegi kaunter.
aku nampak je die lalu depan blk aku.
then die crik Fatin lagi.heee.hati den dh mungo2 ni. :p
terima sejambak ROS MERAH pulakk!!
wif cute cards, n cute teddy bear n lots of choc..
guess from who??hehehehe.
senang je..dr Cinta Mati Cinta Hati aku!!
alolo so sweet la awak ni.
awak tiru sy kn,aritu mse bday awk sy wt camtu!! :p
thank u so much dear!!
bunga sangat cantik n kembang, hampir seminggu aku simpan.
tapi still elok lagi..n skang dh jd hiasan bunga kering kt kg..haha
love u so much jugak mcm love hinzun! hahaha.



all from him. :)

bestnye..got 2 suprises early in the morning.
bahagia. ^____^

n then waktu lunch, my dearie bestfren si NIESA CANTEK
awal2 dh book aku tuk bawak g lunch.
belanje bday girl katenyeee..hehehehe
kemaen jauh lagi die bawak, sampai kat wangsa walk sinun.
so we ols pn lunch macam biase..
rehat sampai kul2 je,tp nk dekat kul3 x abis makan lagi kami.hee
n thennnnnnn..tibe tibe..jeng jeng jenggg!!
skumpulan waiters kt TGIF tu dtg kt meja kami.
bawak cupcakes, present n balloon!
Niesaaaaaaaaa!! pandai ko wat suprise kan..hehehehe
cayang u lebey sangat2 taw!! muahh3!! 
* niesa aku tringat blog gay tu la plak,haha - iklan - *
sukeeeeeeeee sangatsangatsangatsangat!!hehe
diorang suruh aku bg speech guna botol sos lah,
suruh tiup lilin dari jarak sedepa lah,
suruh aku dancing / singing lah..memey gile!!haha
pastu they all nyanyi lagu bday kt aku.lagu pe tah.haha
ngeeeee..pastu 3.30 kot bru sampai ofis..slamberland je
dah la bawak belon bagai,hehehehehe!!
maceh niesa sayammmmmmmmmmmmmmmmm!!
^_________^



am really suprised niesa!! ^^,


pastu..ade sorang kakak PAR dari kementerian..
die dapat tau haritu hari jadi aku,
n die pun bagi aku hadiah.
brooch!! byk lak die bagi,cantik2.hehehe.
tenkiu kak noor halipah thevi *eh tol x aku eja ni,hehe*


hati atak sinyum saje spanjang hari tu.hehe
taksabar nak balek keje plak.
mr.F dah janji nk bawak bday girl g dinner.hehe
janji nk kluar lepas maghrib,
tp besela aku ni.gelabah tatau nk pakai baju ape.
terus lambat jadinye.hehehehe.
maafkan saye gemok. :p

last2 ni je aku pakai.hehe.

nak dekat kul8 baru keluar,hihih
n then die nak bawak pegi mines,aku pn ok jela.
otw nk pegi sane tu dh la hujan,
aku pulak asik gaduh je ngan die.hahahaha.
macam2 masalah,.tersesat lak tu,aku tsalah bg direction.
yelah dh mlm mate aku ni buta sikit,sbb x pakai lens.hehehe
maafkan saye lagi sekali kuwus. :p

pahtu die kate nk bawak aku karoke??
aku mcm nk terejal sbb die mane suke pegi karoke!
pastu siap kate dh booking,lame lak tu die booking.for 3 hours!!
aku naik hangin,yelaaaa..membazirrr!!!lagipun dua orang je pun!
huh!!memang spoil mood aku btol die ni kan..
tu yg asik gaduh je tu..hahahaha
maafkan saye lagi ek buntal. :p

sekali dh sampai kt tempat karoke tu..
org tu bawak la pegi bilik tu..
pastu aku dgr riuh2 dalam tu,
aku pun macam, "ishhh bilik sape die bwk ni,ramai org,salah bilik kot!"
pastu pendi masuk aku pun masuk la.
sekaliiiiiiiiiiiiiii..jeng jeng jeng!!
"Happy Birthday Taty!!"
*eh betol ke korang jerit camtu?ke korang nyanyi hepy besday?lupe laaa..sbb dh 2 minggu bru update blog ni,hahaha*
kawan2 kesayangan aku smua ade kat dalam tu!!
denggggggggggggg!! aku terkono laie!!
ade Niesa (pembantu utama Fendi), Wanie (pembantu jugak nih), Jijah (eh pembuat cake), Hinzun, Lily, Zai, Asz, Xera, Mawi!!
wahhhhhhhhhhhhh pandai korang bikin plan kann!!hehehe
tapi tapi tapi tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
kali ni aku x nangis macam tahun lepas tu,hehehehe
kenape??sebab aku kn tengah hangat hati ngn fendi.hehehe
tak dan nak nangis terharu. :p
pastu terus x marah2 dh kat fendi.hehehehe.
maafkan saye sayang.. :)

bestttt bangett!! birthday cake aku homemade by dearie Jija n Wanie.
santekkk sangat!!hehehe.hiasan die taleh blahhh!!
korang memey kuanghasam, terbalikkan lilin jadi 32 kan!! kejam!! haha
soo dh ramai2 ni takpe, karok 3 jam pun bulehhh..heheheh
i love u like a love song baby!! *tetibe*
ngeeeeeeee..camne nak bgtaw keterujaan aku thadap 
kesetiakawanan korang terhadap aku.bukan aku je.thadap kita.
korang sentiasa ade ngan aku kan.kita selalu besama kn.
love korang banyak2 taw.
*ehh tetibe terharu nak nangis lak,sobsob*
sayangggggggggggg korang!! muahh3!!

dengki buat 32 tahun!!

nak potong kek ke karok tu?hehe

love semua!!

ni diorang before aku sampai,hee

wee! am 23 lah!! :)

selepas melalak.

and thennnnnnnnnnn..part yg aku paling benci on that day!
hahahha..mahap la eh sebab aku benci.
diorang laaa..beriye suruh tunggu,nak bagi barang konon.
hah,memey barang baik lah aku dapat kan.
TELUR!!! korang memang hantu!! hahahahha..
pastu masing2 lari selamatkan diri kan..takut la tu kene pelok ngn aku..
Jija yg x pasal2 kene..hehehe..pdn muke,
aku x dapat niesak ngn wanie,jija pon bolehhhhhh..
* bout that, am sorry sbb da susakan ati korang esoknye. aku maafkan kamu, love u *

jam dah pukul 12 tgh malam..lebeh kot aku rase..
and then balek lah ke rumah dengan tudung lenjun
kene air hujan, kene telurr...eeeeeyurcksssssss!!
rosak plannnnnnn!! korang jahat!!

balek rumah, bagi salam, tekan loceng.
tapi x dapat masuk sebab kunci dari dalam.
rumah gelap. ishh takkan dh tido. T__T
nasib fendi teman sampai depan pintu.

pastu housemate aku bukak pintu.
and thennnnnnnnnnnnnnnnnnnn..jeng jeng jeng!! (again)
"happy Birthday to u..happy Birthday to u..lalalalalala"
another supriseeeee?????
dalam hati aku dh "Bila ku sedari diri disayangiiiii.."
hahahah nyanyi lagu ukays jap. :p
wahhhhhhh!!ade cake lagi!!
BR ice-cream cake pulak kali ni..penuh lilin!
alololo suweeetttttttttt sangat housemate aku ni taw!!
dorang dah siap hias ruang tamu aku dengan belon,
siap buat topi guna belon,buat bentuk bunga.
ananananana sayang korang lebey lah!!
siap pakai cantik2 plak tu masing2,bertudung!
padahal da dekat kul1 pagi dah.hehehehe.
dorang plan dengan fendi LAGI, n housemate aku si Yunumi
jd pengantara..dorang dok wasap senyap2! dengg!! :p
tenkiu lovely housemates Jaja, Fatin, Yumi and Farah!!
kesian..ice-cream cake tu dh cair sikit sbb lame sgt tgu aku kan..hehe
sorry sangat2 i lambat.tapi kite tetap bergumbira macam baru kul8 malam.haha
fendi tanak join, dah lewat nak balik seremban..alorrr.. :(

dah masuk rumah, aku pun pegi tukar tudung yg bau TELOR,
pakai tudung laen sbb nk snap pic gedik2 ngn dorang.hahaha.
weeee..makan cake sampai nak habis! 
dorang goreng nugget sampai sepacket!! 
tengah2 malam habiskn sume tu.haha.mane x naik berat aku.
pastu siap spray snow yg palsu tu!
aku dh rse macam kanak-kanak sambut besday dh.hehe.
bergumbira sampai kol 2 lebih.memey penat gile.
tapi penat yang sangat berbaloi!!
sebab diraikan orang yg tsayang!!
love korang ketat2!! heheheh..

pas dh kemas2 sume, pegi mandi, basuh baju, PENGSAN!!
sok pagi bangun tido mata bengkak nak pegi keje.
tidur lewat!! bangun awal!! huhuhuh..
tapi takpe..hati manyak sinang..ngeeee
* alaaa pic potong kek kt rumah takde,nt dh ade aku letak sini k *

1 NOVEMBER 2011 hari yang takkan aku lupakan seumur hidup aku.
AKU JANJI!! LOVE U ALL WITH ALL MY HEART!!

tapiiii..bukan sampai situ je kejutan yg aku dapat..
seminggu selepas birthday aku, on 9 nov..aku dapat lagi..
dapat ape??hehehehe..hadiah dari Jieja!!
alolo,siap suruh office boy hantar jugak kan.
same je cm Jijun..ngeee..
Jieja bagi coklat! banyak sangat coklat!
setiap satu coklat tu die tampal huruf.
penat aku nak susun ayat ape die buat,
dh macam maen puzzle! hehehehe..
die tulis "hepy besday tatin" n "I <3 U"
hehehehe,sweet sangat Jieja ni kan??
thanx Jieja sayang!!tp sedey lorr..dh lame x jumpe ko..
pastu ko dah pindah lak tu..wuwuwu..bile lagi nk jmpe..
takpe, nt majlis aku ko datang k..kite jmpe lame2,hehehe
love u jieja tembam!! hahaha.

from jieja wif love.

dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..dats all SEMUA story sal bday aku tahun ni.
seronok + happy + gembira + teruja + terharu + sedih
semua ada kau tau takkkk!!hahahaha.
pada yang wish di alam maya n fon pun, i sayang lebey taw!
sape kate x sayang, sape kate x love?
:p

last but not least,
THANK YOU MOHD EFFENDI AHMAD FUAD!!
u know why.. :)

buruknye ko tulis syg.haha.

k lah, dah tau dah korang muak, jelek bace cite aku ni kan.
stop menulis r gini..hahahaha

:: buibui ::


** kawan2, jangan kecik hati taw kalau ayat aku de menyinggung perasaan ke..peace!! :)
** pic sume import dari fb je buat mase ni. nt aku tambah pic laen kemudian. daa~

10 budak menulis:

Niesa Hamdan said...

heeeeee..senyom sensorang :)

Hustler said...

HAhahaha... nama aku ijau eh?? I Loiikkee!! Hahahaha..

(tuh jek nak komen, hahaha)

Giler byk seprais ko taty.. hahah...
Bertuah tol dapek dak pendi.. ngee~~

tat!n said...

niesa: senyumm tak perlu kata apa-apa..^_^

mawi: hehe sape yg suke ijau aku letak kaler hijau lah!
hmm,tulaa..syukur.. :)

mamabetty! said...

meriah giler besday ko yg...dirimu begitu berharga d mate kengkawn..hee..w/pun den xsurprise ko tp den syg ko jgk taw..hee..muaah! =)

Miss Tasantek said...

taniah lah..telur jadi agenda penutup selepas melalak :)
btw taniah agai :)

wanna said...

lah tatin besday ang sama ngan birthday tunang aku rupanya,hahahahaha...

anyways, heppy belated birthday tatin,=)

Chenal said...

Hati riang menyambut ulangtahun hari kelahiran..
beruntung..masih ramai org yg sayang..
Smoga terus berbahagia utk hari2 seterusnya!
Hepi besday..

Niesa Hamdan said...

ak tasuke ijooo!! nk pepel!! edit balik!!! ngeeee

Anonymous said...

Walopun ko rase mrh..anggapla itu kenangan terindah..it will be the last but its very valuable oneday dear...i luv u 2....-anony is inawzays heLas-

tat!n said...

pujie sayangg..tulaa trase disayangi gitew!hehehe..yes aku tau ko syg aku mcm aku syg ko kn!hehehe.muahh!

tasa..tula pasal..hehehe..pape pn thanx! :)

wana..sama kn,igt bday die igt la aku..ngeee..thanx!

chenal,syukur alhamdulillah.terimakasih.. :)

niesa,wekkkkkk!!ijau jugak!!

hey annoynimous yg malas login id!hahaha..yaaa x mrh da..wekkk..mmg knangan trindah sgt3 ni taw!! muchas gracias all!!