05 July 2011

cerita basi malah lapuk.

salam

bertemu kembali dengan tatin lemss..
bukan lemas okeh,tp lemss sbb lembap menghapdet blog.
hehehehe..ampunnnn penunggu gua!! :)

harini dengan bangga aku nak crite sal bende yg 
dah lapuk dek panas lekang dek mentari. *bleh?*
hehe,gasak lah.dr aku x cite lansung kan.

on last 24th of june, aku dan 4 yg laen yakni makcik n pakcik aku,spupu aku n abang aku pegi melawakkan diri menengok Maharaja Lawak Final Live.hihi.best wo!
mane dapat tiket?astro lah yang bagi.hee.
tp kene la apply dulu.baru lah dapat. :)

i wore red shawl on that night.
mungkin tuah merah kot. *walaupun aku rase hodoh sgt*
aku dan lain2 dapat masuk duduk kt area arena.
walaupun tiket kami sbenarnye seat upper tier.
b4 masuk stadium tu,aku ngn kezen aku duk legar2 la kt luar tu.
skalik ade abg astro tu pegi jerit.,
"adik merah! adik merah!"
aku dgn muka x malu n stelah kezen aku suruh,
aku pegi la kat abang tu.jap g die tanye aku,
"btol awak adik merah?iyelah ni awak adik merah?"
aku dengan kompiden pun jawab lah,
"BETOL!! SAYE LA ADIK MERAH!!"
hahaha,berbekalkan tudung merah nan menyala.

pastu ape lagi,terus die bwk kitorg masuk duk arena.
da la da nak start time tu..tpakse la lalu jalan tikus nak turun bawah
sebab pakcik rela kerek tanak bg ktorg turun sbb ktorg kn bkn vvip o artis.heh! x heran la,,abg astro bwk ktorg lalu blakang stage trus.hoho.

pahtu duduk la dan menyaksikan mereka melawak sampai aku terjerit2 kejap bangun kejap duduk tepuk tangan.ngeeeeeeeeeeee..
paling best SEPAH!! tu sbb depa JUARA!!
hehehehe..sory la JAMBU.lawak awak cliche sangat. :p

aku first time g acara camni an,so mcm jakun la sikit.
walaupun aku tengok orang depan aku lagi jakun!hahaha.
bile dh umum pemenang tu aku dh x nmpk ape kt depan.
habih dorang sume g panjat kerusi kan.atoiiiii..
mnyusahkan btol,sejakun-jakun aku x la panjat kerusi.hehehe.
overall, HAPPENING!! ^__^

jum cuci mate tengok Peserta ML beraksi!
tamtamtarammmmmmmmmm..!!

merah kan.hodoh kan. T_T

pengenalan peserta. SEPAH je aku snap.haha.

pengenalan penonton.haha.

pengenalan juri.

nabil. Best Bro!! haha

Jambu? so so.

sepah??haaaa..semput!!haha

get ready nak ber 'I'll Survive'..hehe

jozan?part 1 ni kurennngggg..

hmm..baru 2 hari ni.sedap lagi..haha

anak ketua kampung suda mari..hehe

saye belum menopos lagi..hahaha!!

tepeanjat boboy.. :p

dafi dafi dafi!! haahha

acai lu mmg nak kene lambong la.. ;p

*thumbs up*

aku siap beli baju oren yg shuib pakai tu.hehe.
siap pakai same ngn pendi n makcik aku pegi uptown setapak.
jap g orang tegur, "haaaaaaaaaa semputttt.." hahahaha!

keputusan yg dah dijangka!

kemenangan pun dh aku jangka!! go SEPAH go!! ^_^
psst! aku tatau plak tema fans sepah merah malam tu.
memang ikot tema btol aku ni kan.hehe.


after ramai da bersurai, kitorg pun wat tempat tu cm atok ktorg punye.hehehehe..rugi balek awal2,bukan selalu kan..


merah pink plak pic ni.hoho.


peace!! tgk akak blakang tu panjat krusi..haissss


marsha. tinggi + kulit cantik + mangiiiiiiiiiiiii


errrr..abang..abang..abang..hahaha


crown ktorg lagi besar dr sepah.haha


auchhh..mcm ssuai kan aku ngn fizo?hahahaha.
*sile muntah*


kalo pic 2 org kat tepi tu takde lagi bagus aku ase.
*peace!!*


eh2! die pun nk peace jugekkk..hehe


amacam?sesuai kannnn..hahahaha


k lah, sekian!!
=)




** harap Mr.F x makan hati tgk bakal bopren i a.k.a madu die.hahahaha.

5 budak menulis:

Lovely Fieyza said...

kau ingt aku tak jeles? aku paling jeles dowh.. berbanding kwn2 blogger yg laen ar.. huhu.. kem salam nabil..

cendawanpink said...

hahahaaa..terbaekkk..!!
:D
saje je ko amek gambo ngn ex bopren aku si fizow tu kn..:P

pstt,merah bwk tuah gak kn?hahaa..:D

tat!n said...

fiza: ko jeles aku tgk ML ke jeles aku bgambo ngn bopren aku tu?hahahaha..nabil org kampung den,tgk dkt2 comel gileeee..hahah

nanad: hehe,mmg saje nk bikin ko panas.tu amek gmbo ngn die. :p

hmm,tulaaa..tuah merah!! :)

heart tamimi said...

waaaaa..jeles2!
makan ati la pendi ko..hohoho..
sepahhh beshhhh! haaaaa semput lagiiii..wakkaka

tat!n said...

makan hati sodap apo.lagi2 lau masak kicap!hahahaha..kannn best kan..semputttttttttttttt..hahaha