09 November 2010

mari mengarang!! bace sampai abis k!! =)

:: bismilLahirraHmanirrahim ::

hehehe,tajuk taleh blah an..
ade makne tu,maknenye..aku nk wt karangan skola rendah la ni..hehehehe..aku rase n3 ni akn jd pjg melalut,so u better leave b4 u get bored..ngeeee

owh,sgt complicated laa..cane nk stat stolymoly ni..
ok2..cmni,bulan oktober yg lepas,aku rase slalu sgt balek kg taw.
hehehe,sbb tiap minggu de membe kawen la.. :p
stat from 23 & 24, 30 & 31..n last week,deepa plak an..
harus la blk kg..cuti 3 ari tu..hehehe,.
bederet2 tiga minggu aku sik balek kg je.. :p

so stiap kali aku lek kg,kompom la si mr.F yg amek n anto kn.
*perkara wajib*
tapi..minggu sbelum aku balek yg 30hb tu,
kwn aku,si wani saleh ajak alek same ahad tu..
die nk g KL katenye,nk bole la anta aku skali..
so aku pn on je la kn..x kesah la..
sbb mgu yg lps mr.F da anta,n da jmpe..
so die mst ta kesah punye la kn..hoho
tp ble aku tnye die,die bg aku alek ngn wani..
tapiiiiiiii,.ckp nk jmpe la,tu la ni la..haishh,wt aku ase bsalah. (-.-)

wani dari bahau (pekan area umah aku),
pas jumpe saleh (bf die) katenye..so takde la aku susakn die kalo aku tumpang pn kn,sbb 1 jalan je pn..heee
then da tumpang die tu,borak2 la..
die cakap,nk singgah putrajaya dulu.amek kawan die.
nk bwk g KL skali,huu.aku ta kesah pn la,
asalkan die anto aku alek KL,.ngeeee

mase tu da lewat petang,.sbb kitorang gerak lmbt skit td..
then,wani bwk aku g kt tasik depan PICC tuh.
apekebende tah name die,x hengat lak aku.hee.
die kate nk g jmpe n amek kwn die kt situ.
so,aku follow je r..yelaa,aku ni mnompang kn.. T_T
owh,aku pun teruja la sbb ta penah smpai situ an.
ja alip kun skejap,hahahaha.*dlm ati da niat nk ajk mr.F date sni nt*
then smpai kt 1 pondok tu,ktorg stop.tgu kwn die x smpai2.hoho.

jap g,ade sorang mamat neh (aku x kenal) pelawa ktorg duk kt die.
aku da la x kenal,x kn nk p..tp kt die banyakkkkk sgt mkanan..
aku pn dh pk,'ehhh,x kan kwn wani ni nk makan2 dlu kot,pastu bru aku leh alek KL..lambat la cmni,huu..si pendi da la majuk ngn aku nih sbb x pat jmpe arini..'
*lelaki majuk buruk nau,mesej pn cm nk x nk je an,pastu col tanak angkt,cm haremmmmmm*hahahahaaa..
haishhh,fenin2..tp aku mls tnye wani..lantak je r kn..
pastu aku tnye la wani,weh..sape tu??
die ckp..'ehh,aku tak kenal lah..bia jela die..'
so,fine la kn..haishhhh,mne la kwn2 ko ni wani..x smpai2..
pastu aku bgn la,tinjau2 kwasan tu.santek gk.
tgk bawah,ehhhh rmainye orang..bru pas smbut bday ke ape dorang ni..ahhh,lantak ahh! xde kne mngene ngn aku pn..heeee..eh si wani ni,pehal bdiri dpan aku lak ni..haishhh,semak!hahahaha.(mahap wani)

n thennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,.tibe-tibe.... . . .
"happy birthday to you..
happy birthday to you..
happy birthday to tatin..
happy birthday to you.."
siap bwk kek sbijik kau,ngn sgerombolan kwn2 aku!!
n hadiah?????soooooooo sweet ea korang.. =)

owh korangggg!!! sume muke yg aku kenal sangat!!!
ade nisak si pembawa kek,n yg len2 folow..
ade mawi,ade jija,ade asz,ade xera,ade tasa n her fiance,
ade liana,ade ain,ade linda,ade wani (op koz la,die yg bwk aku)
n yg paling supriseeeeeeeeeeeee!! fendi pn ade???
hohohooh,siap bwk adiah bear besau bg kt aku..heee *maceh syg*
n x lame pastu de zai dtg ngn bf die..
thanx smua yg datang!!!

seriously,aku sangat2 terkejut! sangat2 x sangka!
aku x dapat detect langsung penipuan smua orang!!
arghhhhhhhhhhhhhh,hate that!!hahaha.knape la aku xdpt rase smua tu.
maybe sbb bday aku bkn on that day kot,they do it in advance.hee.
awal sehari jela tapi.. :p
tp bagus la aku tak pat detect kn,so their plan was succesfull!!!
huu,sgt tharu taw..bile aku nmpk je diorang,aku trus tekup muke aku.
menanges la kn,terharu kn..hehehe,naek merah muke i taw u ols bwt.
pape pn,.aku nk ucap thanxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx banyak2 sangat2 kt korang yg menjayakan suprise bday party aku ni..huuu,unexpected gile wa ckp sama lu!
bak kate mawi,. "WaKenaBeb!!" hahahahahaha...

n fyi,da mastermind behind diz scene is... . . .
MOHD EFFENDI BIN AHMAD FUAD!!!
ohemji!! sgt great!! thanx sayang!!
coz u really2 make me happy on that day..
u bring me my beloved frens to celebrate it..
u bring me the cake that i really want to..
u bring me the 'teddy bear' that i'm always asking u..
n u also wear the same colour as i wear on that day????
owhhh,what a coincidence! we're not plan it ri8??hehe.
thank you veryveryvery much dear! =)

tapi,tanpe kwn2 yg laen,plan ni mst x jadi punye.kn3?
hehehee,.so,meh aku crite plak kesah di sbalik kjadian..
sbnanye,2mgu b4 bday aku lagi si pendi da melilau cari org
tuk wt suprise bday party aku..
carik pny carik,n after kne reject proposal kt dak umah aku,
akhirnyee die jmpe geng planner yg laen.heee
mreka adelahhhh,cik e.o linda n wani crat tu laaa!! :p
n also mawi..heeee..n sape g ek..sory if aku lpe sbut nme korang.
coz diz is his 1st time to 'work' wif my frens,
so he was like malu2 kuceng la kn..sbb ngn yg len x rapat sgt..
so linda as his assistant,help him to find ramai2 kwn to join it.
dgn itu terjemputlah mreke yg laen2 tu..hehehe..
bijak kn dorang sume???

aduhhhh,kalo nk crite byk sgt laaa...
larat ke korang nk bace lg?klo x larat close je ek..heeee
tp sblum tu,meh layan gambau jap..
kasi buang bosan korang tu ek..heeee

mastermind,.penat tgu mangsa smpai ea..heee


misz linda, mastermind assistant.
upenye tngahari lagi korg da kmpul ea..


linda ain jija asz.ehh,korang da rasmi dlu buntal aku??grrr.. :p


hohoho,byknye makanan,.


my bufday cake,santek kn..
da lame aku ajak pendi g beli tapi die tanak.
last2 dpt gk,heeee..


nyum2,sangat sedapppp..


anono,comelnye buntal pndang saye..heee


hehe,sian an dorang tgu aku x smpai2..


oooo,tutup mulut!! tekejot!!


happy!!!


bleh plak nk suap aku pkai pisau an,gegel2 lak tu.
hehehehe,lawak la syg nih.


present from tasa in dat box.
n that ulat bulu from linda n ain.thanx yall!!


asmamidar.. =)



wif nisak,thanx babe!!

 oo,buntal lagi becau dr mama nih..hahahaha

 asz.. :)

 peace!

 hye all,my name is BUNTAL.
they're my mama n my auntie!
*hahaha,ase nk muntah.geli!!*


ngeeeeeeeeeee..


ajor anak tak teh..hahahaha


we looks B.L.U.E


my beloved frensss..


love u ols!!


wakenabebbbbb!!!!


phewwww,.happy!!


the crew!


again. the crew!


KFC,nyum2..heee


ain sueweet kn?heee.in red gown. :)


hah,siap besila kaw. :p


hehehe,thanx sume orang!!!! :)

ohhh,mari2 lagi kite sambung cerita..hehehehe
jom bongkar sgale pnipuan mereka n taktik licik mreka!
hohohohoho..

1. si pendi sering chat on fb wif mawi,linda,wani n laen2 to plan diz.bijak kn?aku kn taleh tgk klo korang chat???hohoho..
2. mereka saling bertukar-tukar no. telefon..bijakkk
3. si wani,pehhh..mati2 ko tipu aku ea..kate nk singgah amek kwn laa..dari bahau jmpe bf la..pdahal x pn,ko dtg dari mlake smate2 nk amek aku kn..jaoh tu,hohoho.maceh!!
4. dlm krete otw tu putrajaya,pehhhh..abis sume die tipu aku..kate nk jmpt kwn la hape laa..hehehe,mmg best actress..
5. linda.patotla aku ajak jumpe ari ahad tu tanak,konon de masalah la ea..hehe,ni la masalah ko ek??
6. ain.ni aku geram ni,laen aku tny,laen ko jwb.pastu tanak jmp aku gk an ahd tu?hohohoh..
7. pendi.amboiiii2,saje wat2 majuk,wat aku ase bsalah..so x nmpk la taktik die tu kn..tp kau bijak syg!!haha
8. mamat yg tegor kt pondok tu,sbenanye kawan si mawi.cissss,ko leh kate tak kenal eh wani??bijak2.. :p
9. budak2 yg aku nmpk konon2 bru pas smbut bday tu,upenye kwn2 aku sndiri???pehhh,nasib aku rabun + da cuaca gelap..kalo x mmg korang kantoi..heeee
 10. time nk parking krete.aku tnampak mcm kete mawi,tp dsebabkn aku x xpect pape,aku mls la nk pkir.wani da parking sbelah mawi.jp g die kate,ehhh cm x best lak paking sni..tukar tmpt len la..heyyy,skit je lagi nk kantoi..kn?

klo nk ikotkn,byk bnd yg nk tkantoi mase tu,
tp disebabkan rase ketakecpexctan aku tu, (ade ke rase cmtu?)
maka x kantoi la sume tu..heee
n bjaye la mreke suprisekn aku..nasib x mloncat je aku.haha
neway,thannxxxxxxx my beloved frens!
sayang korang sume sangat2 taw!! muahmuahmuah!!

tahun ni adalah tahun yg paling best aku sambut bday,heee
n paling byk dapat adiah.thanx sume!!

 tgk bby pkai topi,ngeee
bear from him.
*awal2 dak2 ni da bg name BUNTAL* 
a box of tetttt..from tasantek
caterpillar from ain n linda.

 diz pink roses from nisak chantek! thanx!

 n that bag from yunumi chan,thanx!
hee,pnoh da katil i taw.

opsss,de lg 1 adiah.dari liana..
tp tak sempat snap la,da tros pkai..hahahah
it is a small n cute bag,so i can put my phone,money..hee
i'm soooooooooo thankful to hve lil sweet frens like yalls!
love u owez,mwaaaaahhhhhh!!! :)


** fuhhh,btol2 karangan kn..dr pagi tadi aku mengarang nih.. :p
** stiap kali aku tringat sal ni,mesti aku senyum lebau2..ngeeee
** maceh sume olanggg!!!
 

6 budak menulis:

Miss Tasantek ~(@_@)~ said...

hahaha....
sehari lepas hari jadi kau ni lar..
my dear demam dan sekarang pon demam lagi :(
hahahah...tape lar..dah nasib kan..
ape2 pon u ar most welcome bebeh!

wanie saleh said...

ko dh wat n3 ni...aku baru nk karang ayat..hihiii
aku lagi terharu dengan ko tau..wahahahahaaaa
thanks u...luv u too....

tat!n said...

tasantek..tu la kn,sian tunang ko,huhuhu..skg pn x baek dmam g eh die?ko jge die leklok k.. :)
btw,u best!!hahaha

wanie: hehe,ko karang la karangan skola mnengah.aku ni skola rendah jek.hihihi.
tharu kn3???hahahaha..thn dpn wt lg k.. :p

Lovely Fieyza said...

tatin.. so sweet...
waaa.. bestnyer buat mcm nih.. bagus3.. taun depan buat lagi

wanie saleh said...

takde makne nk buat lagi utk ko ..hihiii pasni mesti aku tak jadi pelakon utama lagi dh..sebab ko dh tahu aku tipu..hihiii

tat!n said...

fiza: hehehe,taun dpn dorang nk knekan org laen plak kot..heee..sgt tharu kn.. :)

wanie: hahaha,tu ah.klo thn dpn mst aku jangka smua..*prasan*