05 May 2010

malasnye nak update.,hoho

kenape ek malas??sebab tak rajin lerr,hihi
mood nak update blog telah berkurangan setelah melalui cuti hujung minggu yang sudah..tapi kenapa ye?cam best sangat lak hujung minggu aku tu,hehe..

sebenarnye macam biasa lerr,nak coret kesah hujung minggu aku..
ari jumaat lagi aku da mule tak duduk diam.
balik je keje,sepantas lipas kudung aku balik rumah,kemas2 baju untuk 3hari 2malam, siap2 lawa2 (lawa ke??) n terus zasss ke masjid jamek..hee,teman bibik (makcik) aku carik kain da..
ponek gilo bai..kebulur lak tu,hoho..
da bis beli dan belah,terus g makan n balik umah bibik,tido sane sebab sabtu pepagi (konon2) nak balik kg nenek aku kt pahang,de kenduri kawen pakcik sedare aku..

sabtu,.8pagi baru gerak balik kampung..kul10 lebeh sampai..
terus g kenduri..tapi..takde pic la nyah,.malas i nak take2 picca.. :p
gambo ade,tapi gune kamera abang aku..
petangnye,sambut besday pakcik2 aku yang lahir 1mei..
ade 2 orang,pastu tambah lagi sorang yg besday baru lepas ritu..
so 3 besday boy (boy lg ke?da bpk org,haha)..
hidangan paling best kitorang makan petang tu,.
MAGGI..!! hahaha,.habis 3 x 5 bungkus maggi kitorang balun..
cam pirana masing2,letak abis,letak abis.. :p

malamnye,.makan nasik goreng kampung terbaekkk mak ndak aku masak..
tak cukup sepinggan beb,tapi apakan daya tak dapat menambah sebab bile nak tambah da abis..padahal masak sekuali bangang! hahaha..(da kate pirana kan..)
agak2 da kul 11 tu kitorang da tak duk diam dah..
masing2 bersiap n zasss pegi warung kt simpang,.menge'teh' laaa,,pe lagi..hihi
tu da kire cam rutin kitorang kalo balik kampung..
yang bestnye,mak2 bapak2 je pegi..anak2 sume tinggal,kejam x kejam x??hahaha..
tp aku ikot la kan,,.sebab da keje,heee..
balik kol12,bukan terus tido..sok sek sok sek dulu kt beranda..
kul3 baru tido..(tiap malam gitu)

ahad,.takde aktiviti sangat..selain makan dan tido..
lepas makan,makan,makan,makan,,tu je laa...
ahad petang balik kL..kul 1030 smpai umah..
banyak pesinggahan..esoknye datang keje,ngantuk gile babeng.. :p

::..sekian..::


** tadi memula nk wat sinopsis jek..sekali terbuat karangan plak..ahahaha

2 budak menulis:

naDia aZ!z said...

..hahahaa..
org nogori pndai ckp 'mengeteh' ekk..kih4.. :P
jom g ngeteh ngn aq lak nk x??
(^_^)

ceyyy..sinopsis ape kalo berjela2 tu..ngee~~

tat!n said...

hehe,.aku taktaw la tu bahase negri mane sbnarnye..tp mmg sjak dlu gne mngeteh..

tp yg pleknye,g menge'teh' tp order air milo ais..cane??ahahaha..so kitorang pun tuka name die dari menge'teh' jadi menge'lo'..hahahaha..(sbut dalam nada sopan santun) :p

pssst,tak pandai wt sinopsis laaa.sjak skola lg,hahaha