21 May 2012

Saya sudah..anda bila lagi??hewhewhew.. ;p

:: assalamualaikum ::

hey, last update on 1st march.
mari lihat ape beza 1 mac dengan harini, 21 mei.

1 Mac 2012 - is bujang
21 Mei 2012 - is married

hewhewhew..gelak gedik..siap besarkan font lg..haha
ye saya, saya dh selamat menikah dengan jejaka pilihan ku.
*cewah*

tanggal 4 Mei 2012, lebih kurang jam 5.30 petang,
aku selamat diijabkabulkan dengan Mohd Effendi Ahmad Fuad
oleh ayahanda tercinta, Abdul Manaf bin Yusof..

ya Allah..perasaan masa tu tatau nak cakap macam mana..
nerves mmg nerves..tp leh cover lagi..
tapi sedeh,hiba,terharu die..sume dtg skali harung..
part tu mmg taleh cover dh..hehe..

dulu selalu terpikir, knape pngantin mesti mnangis time akad nikah.
n now i've feel it..
kalau nak tau jawapan, sila menikah cepat..hee
mungkin sdih sbb kita ni dh diserahkan bawah jagaan suami kot..
dh bukan tanggungjawab parents lg dh..tu yg hiba tu kot..
lagi2 lak si abah yg nikahkan, laie la den sodeh..ngeee

sbelum aku uplod pic yg maha banyak,
meh nk crita serba sedikit pasal majlis ku..
kire macam "Tatin's Wedding Info" la..
euwwww..gedik je.. ;p
ade cerita best,ade cerita sedih,
ade cerita sakit hati..sume lengkap! :p

1. Majlis Pernikahan berlangsung pada 4 Mei, Majlis Persandingan pada 5 Mei dan Majlis Bertandang pada 6 Mei..3 hari direct..dengar mcm penat kn,mmg penat..tp seronok!! :)

2. Aku selamat menjadi isteri yang sah dengan hanya sekali lafaz..alhamdulillah..x sia2 incik somi prektis hari2 kn,hihik.

3. Pelamin, mekap, all done by Gemalai Anggun Andaman..sukeeeeeeeeeee sesangat..hehe..love the pelamin..sperti yg diidamkan..hee..n mekap paling suka time nikah n malam berinai..by Kak Aini GAA *tokeh kodai*

4. Perihal baju nikah..aku pegi hantar dry cleaning sbb ade kotor sikit kat baju tu..then bile amek baju,tengok2..lining (kain satin) lebih panjang dari baju (kain chiffon)!! sangat stress!! menangis x berlagu.. T_T rase nak buang baju tu n beli baju baru..then pagi jumaat sbelum nikah baru hantar pegi repair, nasib budak tu nk buatkan..huuu..resultnye,baju nikah aku selamat,tp ade cacat sikit la.. :(

5. Perihal baju sanding pulak..ni lagi sedih..wat aku nangis pagi 5 Mei tu..tp salah aku gak kot,aku x cek baju aku mase dpt tu..sbb yakin ngn die..nk tau ape jadi???beads kt baju aku cuma sebelah je, sebelah lagi xde..die x siapkan..utk selamatkan keadaan, aku buang manik yg die jahit tu..hmm selamat sikit..tengs Farah tolong buangkan manik2 tu.. :') *gerammmmmmmmmmmm*

6. Baju bertandang..ni pun buat aku stress!! n sekali lagi salah aku sbb x cek masa dapat baju tu..yelah,baju sume dapat ari Khamis 3 Mei tu,mane sempat nk cek..bz wt bende laen..wuwu..baju aku 2 pieces..tang baju kemaen elok die buat..skali nak pakai kaen?masyaallahhhhhhhhhh..besar gedabakkkk!!sah die x alter kain aku!!sakit betol hati..kenangkan aku dh siap mekap je masa tu,x jd nk nangis..tp muka memang masam je dr kedai andam sampai umah pengantin laki..mmg xde mood langsung..sorry syg :( tp nasib baiklah aku bsiap kt kedai mak andam,so pekerja kt situ tlg kecikkan kain aku..tenkiuuu Gemalai Anggun Andaman Team..love u,hee

7. Wedding Guest Book..sebenarnya nak letak kt rumah aku n fendi..tp baru letak kt rumah aku dh penuh sume mukasurat..sbb aku letak pen yg besar size mata pen die..mmg syok la kn depa conteng,hehe..maafkan saya incik somi..wuwu..yg paling best,sume pen2 kalerful yg dsdiakan kene songlap!!kuangasam betol..grrrrrrrrrrrrrr

8. Photobooth props - konon2 nak wt photobooth, but xde sape jage lorr..x sempat nk lantik sape2 (byk bende tak terurus on my wed)..huks..props sume dh buat,thanx lovely housemate for helping..thanx yumi,fatin,jaja,farah..n the sad part is, bleh kata 80% of all the props is missing!! budak2 amek buat main n bwk blk umah terus. T____T baru ingat nk bg kawan2 pinjam time wed depa..takpe lah,lupakan..

9. Wedding Cake - ni paling best, dh malam lepas besanding baru teringat ada kek tu..rugi je tempah sampai 2 tingkat..last2 x dpt bgambar potong kek.. T__T

10. Photographer untuk Majlis Nikah, Malam Berinai n Majlis Bersanding diimport khas dari Puchong, Suka Bumi/Bumi Ipang/Sukabumixsebol Photography..manakala Photographer untuk Majlis Bertandang ialah Lanz Sahar..mereka GUDDDD.. :)

10. ermmm..ape lagi ek..lupa lah..dh 2 minggu kawen kn..heee..babai :p

ehh ehh ehh..lom babai lagi..
heee..aku nk masuk pic intro ni..
tgk dulu ni ea..tp mgkin sama ngn fb kot..
spe dh tgk kt fb tu msti bosan kn..
takpe lah, aku x bosan..hahaha :p

tp sebelum tu, aku bersyukur sangat2 sebab sepanjang majlis perkahwinan kami, cuaca sangat molek,cun,nice,dll.. ;p
n lauk mencukupi,.lauk sedap x ek?hee
kami ni yg jd pengantin mmg pandang jela sume lauk tu,
x dapek nk makan beriya..xda selera! bahagia sangat! haha
*gediklagi*

segala cacat cela terkurang tersilap di majlis kami,
mohon dimaafkan yea..
mana yg datang jauh2 tu, terharu sangat!
like korang 1juta kali,hahaha

ehh, psst2! on 9 - 12 Mei terus pegi hanimun!
Lalalalalala.. :p
ktengsbye!







































dh laa..cam byk sgt plak letak pic..
terover pulak kan,heee
harini aku update pic ari nikah je ea,
next entry pic lain2 pulak..
till then, c ya!! :)

:: buibui ::


** seronok dh jadi isteri..tapi aku masih tak percaya..hee..love u hubby!! xoxo!!

23 budak menulis:

mamabetty! said...

wahhh sonok nyerr da kawennnnn..
bahgia sgt ea syg..semoga kekal ke akhir hyt ye..aku jenoh nk tgu ko hapdet blog taw..hapdet la pasal haneymoon pulakkkk..kikikikikiki =P

tat!n said...

pujie sygku..hehe..sonok la..gile ke x sonok..ihihi..tengs for ur wish syg,nt turn ko plak..saba eh.. :)
aku sndri jenuh nk tgu ble aku nk update blog,hahaha
pasal hanimun??xde pe nk update kot..hahaha

mamabetty! said...

hehe..besh nyer syg..tgh sabar la neh..haha..skang neh pjj ker? weeknd baru jumpe ker cane??hihi...alaaa xde pe nk hapdet pasal hanimun ea..ok2 hapdet pasal ari langsung umah ko n umah pendi plak..eksaited neh...hihihi =)

tat!n said...

aah la,skg pjj..wuwu..sedeh taw..nk tukar n9!!wuwuw..
takde pe nk updet sal hanimun sobab bekopittt yo..hahaha..
nt aku update lg pic2 time sanding ea..tungguuuuuuuuu..

mamabetty! said...

haha..sabarrrrr..sila la aply tukar dari skang..hihi..alaaa jumpe weeknd2 pon syok gak kot yg..baru ada rindu2 ckit wahhhhhh! hahahaha

waaaa..jeles acik taw ko bekopitt yoo..wuwuwuw..nak dugakkkk..hihi

tat!n said...

hmm..den x apply laie..xsompek bz yo..hehehe..klo den pindah pilah laie sonang kn..lalala :p
eh tamtina dh dapek tuka ko..

jeles ke..copek2 la tawen..ngeee

sue. said...

sygku.....tahniah...sorry tak dapat dtg amek berkat...tahniah sangat...seperti biasa..taty sangat cantik...sangat cemburu...T_T

mamabetty! said...

amboihhh teros nk pindah pilah yo..haha..tamtinar?ghaso ea xdapek tukar laei..xdo kosong kek somban la dongar ea..huhu..try yola..

jelessss laaa..wuwuwuwu..

tat!n said...

suesue..tengs fr ur wish dear..alala kite biasa2 aja..nt sue kawen mst lagi meletops! hehe..

pujie..harus la,nk dokek ngn laki..hehehe..tulaa,,klo cam tkr somban den leh usha2 pilah..lalala ;p

Hustler said...

Tajok ko mmg propa!! Hahaha... Err.. err.. err.. Saya?? Saya ?? Saya tunggu Megasale, Boleh?? wakakakaka

Miss Tasantek said...

setiap wedding mesti ad yg kurang. jangan nak perfect sangatlah kan..memang akan ada yang tekurang. aku pon cenggitu. kau ok lagi baju tu cantik2..kena aku. aish. citer pon tak guna benda dah jadi. hahahaha...yang penting masa di ampang aku rasa memang best sikit sebab baju die moden2..

tat!n said...

mawi..tajuk kene la gempak bru mnarik perhatian..hahaha..ko nk tgu megasale??tgu Y.E.S la lagi afdol..heeee

tasa..tulaaa..tiap bnd kite wt mst de yg x perfect kn..kre ni cm luahan ati jela,nk nyesal pn bnd dh lps..ikotkn byk lg bnd aku nyesal..haha..eh baju ko mse sanding merah putih tu lawa pe..dress gk an..likeeee..

QIWIE said...

nasib ak dtg awl blh tlg buang manik kt baju..hikhikhik...

tat!n said...

@qiwie tulaaa..time kasih bebanyak..hehehe..tp ko x bawak apam polkadot pn!! :p

Bella Harith.. said...

Tahniah Fatin.. :)
Sorry tak dapat datang wedding, balik kampung time tu.. Selamat melayari alam rumah tangga. Moga kekal hingga akhir hayat. Amin.. :)

tat!n said...

thanx bella..takpe2 thanx for the wish..hehehe..ko bile lg?? :)

Bella Harith.. said...

Insya allah next year.. Nanti jemput datang ye.. :)

tat!n said...

bella..insyaallah.. :)

wawa said...

dear.. so overall masalah baju tu semua datang dr kedai pengantin ker? i suka gemalai anggun, so terjumpe your review. hehe

nur said...

hai... nak tanye... masalah baju baju sebab butik pengantin tu ke?
saya ada plan nak ambik. so buat research sikit.. hehe jumpe plak your blog...

tat!n said...

wawa / nur : eh tak tak..baju yg bemasalah bukan dtg dari gemalai anggun..tu baju i sewa kt mak andam lain..tp lain lak jadinya..huhuks..gemalai anggun baju smua cantik2, mekap cantik, pelamin cantik..hehe
memang sngt setuju kalau awak nk ambik gemalai anggun pnya pakej. hehe

wawa said...

tatin... ho ye ke... hehe... thanks... free lance make up artis dia pon okay yeh...?

wawa. :)

tat!n said...

make up pn okay sgt..smua majlis team gemalai anggun yg makeup kan..hehehe