28 October 2011

Lipstick

:: saLam ::

bertemu kembali di dalam rancangan
"Aku La Tatin de Siputssss"
hahahahah..(paham2 sendiri la nape tajuk gitu an)

okeylah,aku nak crite sal lipstick arini.
bukan nak review sangat,nak cerita je.paham? :p

lipstick ape yang aku guna la nak cerita ni,hehe
sebelum ni aku guna Revlon.
aku tak ingat la aku penah review ke x produk tu.
rase cm ade tp malas nk carik,hehe

aku guna Revlon, code 415, Pink in the Afternoon.
kaler die very the soft pink! i like!
da lebih setahun aku pakai rasenye, x habis2.hehe
n now pun still pakai lagi,tp dh kontot la. :p




pic sumber dari yg berkenaan, mtk google carikan.hhehehe.

tapi malam tadi mase pegi mid valley,
tetibe termasuk Watson's. TERmasuk yer. :p
pastu gatal pegi tgk Simply Siti..
pastu terus terbeli,hahahaha..

aku beli lipstick yg kaler cm plum2 sikit.
name die Jerat Percintaan. :)
n ade 20% less,so dpt la harge Rm30.50 sebatang.
pahtu dak cashier tu kate kalau amek gloss cume kne tambah Rm10 je lagi.
aku pun dh macam,gulppp!rugi x amek ni,sbb harge die Rm29.90
so aku pun rembat jelaaa..hahaha..sengal,.
senang btol pempuan ni terjebak dalam Jerat Percintaan kn,
eh pesal plak..Jerat Pershopingan..hahahah.

Jerat Percintaan


cantik tak kaler die?hehe.bagi aku nice2 aje..


lipgloss.aku beli code Dreamy.
maybe yang kiri skali ni kot..tahla..
blur je kn pic ni..pic curik mmg r cmni,hahahah :p

okeh skang mari buat perbezaan antara Revlon n SS.

Revlon,kaler sangat cantik,aku suke sangat!
tapi kaler x tahan lame,baru makan sikit dah hilang kaler die.
kene la tacap banyak2 kali.tp lipstick die moist.. :)

Simply Siti pulak,kaler yg Jerat Percintaan ni aku 
cm kurang bekenan plak,tesalah amik warne la ni,wuwu
nk kaler cm ala2 Pink in the Afternoon tu!!
tapi takpe lah,lawa gak aku pakai (puiiiii) sedapkan ati :p
tp yg best,kaler die tahan lame!
even ko dh makan siap lap2 mulut pn kaler die still ade!
n the lipgloss pn x bkilat sgt.so i likee..hehehe
tp lipstick die agak kering la,kene pkai lipbalm dulu bfore apply it.
then pkai lipgloss..baru la nampak mungill..huahuahua

okelah!! dats all for today!!
nanti pape aku hapdet lagi k..

:: buibui ::


** niesa!!cepat hapdet!!aku dh hapdet ni haaa!!hehehehe

8 budak menulis:

cendawanpink said...

huhuu..aku lg sadis..
xleh pakai lipstick..
aku pakai lipbalm je..ahahaa.. :D

hishhh siputsss.. :P

tat!n said...

pehhh first commentar!!haha
alolo siannye takleh pkai liptik ke nanad.hehe.pkai la lipbalm yg sheer colour tu ke,heee.

haippp,siput sedut dap2 aw!haha

Hustler said...

Hahahaha.... aku pakai Ligloss De Bella.. tapi sekali salah beli.... ada pulak yang kilat2 tuh.. hadoi.... trus tak beli2 dah sampai skang... ngeh ngeh ngeh (tibe2)

tat!n said...

are u sure mawi??
hahaha..kompiyus mak naks. ;p
ko pakai lipice perisa epal je sudah.hhee

Hustler said...

Sure la weh... Bibir aku mmg selalu kering2... Selalau pakai yang besa2 jek, tapi sekali tuh silap beli lak. Ada sampai skang yang kilat2 tuh. HAhaha.. nak?? Aku tanak la pakai yang ada perisa tuh. Mak aku ada belikan, tapi nanti aku macam rasa ada benda jek kat bibir aku.. hahahaha

tat!n said...

hehhe..bgus la tu jage ksihatan..laki kn ramai ego tanak pkai lipbalm kate cm ppuan..pastu bsing bibir kering..hhahaha..ko bg adik ko jela,aku pn tanak pkai klo yg kilat2 tu..hahahaha..aku pkai perisa epal..nyum3!hahaha..x pn ko pkai la mentholatum ke..

mamabetty! said...

mang aiiii..biar boto dak tatin hapdet blog..hahahaha..den pon mcm nanad xbuley pakai lipstik..nti bibir gatal teros lobam..tuh pasal bibir den mcm org isap okok skang neh..so, gne lipice sheer colour tuh sajooo.. =)

tat!n said...

amboi pujieee..perli den nampak!!hahaha..babap kang r..
hehehe elok la x pkai liptik yang..jimat dh duit ko 3ohengget.. :p