16 December 2010

bosan2, baru nak wat tag ea tatin?

:: saLam ::

wahh,tajuk entry ke soklan cepumas tu.ngeee
oklah ok..kali ni aku kene tag oleh myrah!
disebabkan bos aku takde ni,aku buat laa..hehe
jommmmmm.. . . . 


once you have tagged
you are supposed to write a note with 25 random,
things, fact or goal about you
at the end, choose 25 people to be tagged
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag you,
it because i want to know about you laa.. :)



so kawan2,here's the fact bout me, tatin..

1. tatin bukanlah name sebenar.
2. mula mengenal dunia on 1st nov 1988.
 3. ade 3 abang,.mem'bongsu' selama 6tahun b4 adik lahir..cis cis! ;p
4. dulu mase kecik2 suke maen ngn kwn2 sampai mak panggil balik da magrib.pegi maen jaoh2,mandi sungai lah etc.tp tbalek,abg2 aku sume duk uma,aku yg ngayau.
5. saya sayang mak pak saya!!
6. dulu zaman sekolah sangatlah comot hitam legam.hihi.
7. smbung study kt poli, ta dapat de U U i i ni.. T_T
8. now da 2 tahun keje as.. _ _ _ _ (fill in the blank ikot suke brape hurup pn)
9. aku ni suke senyum, tu sbb pp tombam je kot.eh,tapi sume family aku pp mmg gitu,x caye g la tgk kt fb aku..ngeee
10. gile addicted ngn fb, seari x bukak ase nk lemas.hahaha.*tipu* sape la g ajau aku men fb ni kan..haissshhhhh
11. aku suke wangi2, ta suke busuk2. kalo nk tau,sepanjang jalan aku g keje tu..sparuh perjalanan aku, aku bernafas gune mulut..sbb aku tgk tmpt/bende tu mcm busuk..hahaha..klo dlm tren lg la kan,,mmg aku nafas gne mulut jekk..slaen dlm tren,aku akn bnafas gune mulut bile kt dlm lif, lalu sbelah tong sampah, lalu sbelah bangla, bile besesak2 ngn org rmai..n bile masuk toilet! hahaha..pelek kn prangai den?
12. aku penggeli.bile masok dapor,jalan terjengket-jengket.masok bilik air,pn jengket2.haha.mcm gud2 je kan.even kt umah sndiri pun gitu,haisss..ape punye hal lah ko ni tatin..tp tamo pakai sliper kasi alas,camne tu??
13. sekarang makin bz sejak pindah pejabat baru.ohh,keje sntiase byk okeh.
14. aku suke berjalan.cuci mate.cuci kaki sumelah.haha.bile ad yg tny bile aku free mst aku tragak2 nk jwb.haha.then jwb,full la jadual aku..ngeee,mcm la menteri sgt..leh kate tiap minggu ade je aku ngayau,mmg x lekat la bontot tu duk diam2 kt umah.x caye tanye la hosmet aku.ngeeee.
15. aku sgt pentingkan quality time more wif family rather than my bf.haha.sian kn?yelaa,bf ilang leh carik laen.fmly hlg?tak ke hdup sbatang kera kare??
*matila lau pendi bace nih,sorry!!* ;p
16. sekarang,hobi aku adalah melancong melencong segala.hehe.n slagi pasport masih valid ni,nk jln puas2! i've been to singapore n yogjakarta! maybe beijing soon,insyaallah..hehe
17. ehh,baru no 17 ke??aku ingat da 57 tadik..hahaha,tlg la pikirkan wehhh..
18. aku cepat mengah kalo berlari, tp kalo berjalan?dari pagi sampai malam pun wa steady beb!hehehe.contoh,mse g genting ritu.pagi sampai malam bejalan x hengat!hehehe.
19. aku suke beli tshirt/blouse/mini skirt..baju keje tak tambah2 ni,haissss..
20. my fav colour is yg terang benderang menerangi seluruh alam!! hahaha..contoh yellow mustard, hijau tua+muda, shock pink, biru bsn, biru turqoise etc. tp kaler merah den x suko lak..hee,dulu zmn skolah kemaen suko merah. ;p
21. aku suke tgk / pandang ppuan cantek.but i'm not lesbo okay! gile ke x suke tgk kcantikan?hehehe..they inspire me to look like them.ouchh!geli makk..haha
22. ehh,aku da de bopren,pak supir,kawan gadoh,kawan nangis,kawan soping,kawan sengal,kawan terencat! hahaha.its u.. .  (u noe who u are ri8?)
23. umo aku baru 22 (prasan mude syal)..tp aku tensen,org sik tanye ble nk kawen je..hahaha,bak dtg 10k bru aku ikot ckp ko suh aku kwen.ngeeee
24. aku g keje jalan kaki + naek tren je wehh..sedey an,da 2 thn keje pn ta mampu beli kete..*papp papp papp!! lempang mulut,cabui ngat aih* ehh,ta baek kate gitu kan..kang ta mampu tol2 kang pdn muke ek..sbenanye aku takot nk drive,heeee ^___________^
25. eh,da no 25??yeeayyy!! finishhhh!! adios.peace!!


now, tag 25 people!!

ohhh,shapalaaahh mangse aku ekk..
errrr..
1. ohh pupel
2. cik nanad
3. suesuegoodday
4. miss tasantek
5. qiwie
6. pa'a
7. cik fieza
8. suhailaabubakar
9. wani crat
10. aisha lovestory
11. irine nadia marcello
12. aizul marcello
13. fatin liyana asri
14. hanis zhalika
15. linda onn
16. siti nurhaliza
17. contengconteng
18. yuna
19. abang nara
20. tyra banks
21. sharifah aini
22. ariel peterpan
23. sultan fernando
24. mawi budak degil
25. sayang saya!!


hahahahahaha!! jgn harap la yg no 11 - 22 tu nk buat tag ni..blog ni wujud pun tah2 dorang tatau,wakakakakka..prasanprasanprasantannnn..yg len2 tu,mungkin la akn bace blog aku ni,heeee..sile buat okeh!!macehhh.. :)

:: sekian :: 


** pehhhh, fenat gak wat tag ni..abis otak den porah2..hahaks

8 budak menulis:

PuPeL said...

apa? aku kene buat ke??????????????????????

tat!n said...

yup!! org 1st aku tag kan..hehe

cendawanpink said...

arghhhhhhhhhh..takotttt..
dpt tag lagikkk..ahahaa..
(tatin,ko xwat g tag cabaran 30 hari tu..hahahaa..)

Anonymous said...

mawi ade blog ker??tak penah tahu pun..
wanie saleh

tat!n said...

jgn ah takut nad,hehehe
ko kn rajin.. ;p

cabaran 30 hari?
wa serender beb..bzzzz..hehe

tat!n said...

wani,mmg die tade blog.
tp aku taw die bace,ngeeee

Anonymous said...

Hye taty..ak bru 1st time bkk blog ko ni..huhu
LILY

tat!n said...

lily!! thanx bukak blog aku,hehehe
mst bukak sbb nk tgk gambo sg congkak ni kan...ngeeee