19 October 2010

YOGJAKARTA bareng yuk!!

asalamualaikum semua.. :)

sehat ngak kamu semua?
aku baek2 aja dong ah.. :p
eh,knapa ya gue cakap indon begini,hee
moodnya masih di solo barangkali,.haha
dush3!! wakeup tatin!! ko kt KL dh la..
da bis da holiday ko tu..hohoho
*uhhh,da tesedar..wink2*

hehe,da lame aku x update ni..
so kli ni nk update sal pcutian aku ke JOGJA aritu.. :)

tanggal 15 okt 2010,jam 4 pagi aku da tecongok kt dpn opis.,
bkumpul tuk naek bas pegi LCCT..
mau terbang ke yogjakarta buk..hehehe
ahli rombongan seramai 26 + 35 = 61 org.
ade 2 group pegi,n aku group yg ke2..
group 1st tros ke jogja,tp grup aku ke solo dlu..hee
grup 1st 3ari 2mlm je,grup aku 4ari 3mlm..ngeee,best3!!
*jgn jeles grup 1stt,kih3*

so flight 6.55am,.dlm 2jam stengah slepas tu,kami slamat smpai di solo..
yeay!! hehehe..bedengung jap tlinger gua.. :p
hmm,.mcm2 nk crite ni,tp pjg sgt lak entri ni nt kn..
muak lak org bace nt kn,so lets da picca talking.cewah! :p


pape pn,kene tukar wit rupiah dlu kn..hehe
1milliion rupiah = rm351


dlm bus,otw to lcct..gelap terang.


ready to get in! :)


day 1..
here at solo,ala2 sogo la kot tmpt ni..
x dan nk singgah,lalu je..


candi yg tgh renovate..SOLO


rumah sakit ya buk..hee


day 2..
wahh,makcik kayo!!ngeee..


diz is where i slept 4 2 ni8.abadi hotel,JOGJA..


da pnt soping,singgah urut jp.
mcm kt mlysia xde lak an.hee
tp murah,15 mnit lbeh kurang rm5.50..


day 3 at rumah jualan barang kulit..


amanda brownies cake haouse..
owh,apa ini..dimakan dgn cili api kok.. :p


Indah Palace Hotel, Solo.. :)
nice right??

sikit aja ya gambar2nya?
ya emang,kerna yg laen blum aku transferin ke dlm kmputerku..
lagi aku mau ngambil ksemua gmbr2 ku pada temen2 yg laen dahulu..
sabar yg ibuk2,bapak2..kah3..
*dush3 tatin!!*

wlupn penat,aku sangat enjoy ngn trip kali ni..
dgn jumlah ahli rombongan yg rmai pn,
ktorg sgt menepati masa..yeah!! gudjob2!!
n wlupn umur smua yg pegi boleh ku pgl ibu dan ayah,
aku tetap gembira..kerna aku ada eja!! ehehe.
die lah kwn bujang aku kt sne.
yg len pn aku kwn gk..heee..sonok taw!!

erm..shoping kt sane agk sronok jugak..
sbb smua murah2,hehehe..
n brg2 mekap pn murah kt sane..
sempat gk la aku rembat lipstik revlon sbatang.hee
kt sini kn hrge die dlm rm30 sbatang kn..
kt sane 33,000 rupiah je..lbeh kurang rm12..murah kn?hehe
mne x gile aku skjap.. :p

tp aku x puas ati,sbb aku x dpt nk beli ape yg org kirim.
contoh telekong ke,kaen lace ke,.
sbb kt sane x mcm bandung / jakarta yg byk jual gitu..
kt jogja ni,byk jual hasil kraftangan n sgale bnde yg bermotif batik.
ko bygkn,sume kemeja,blouse,beg,kasot,keychain smua batik..
arghhhhhh,tension2..huhuhu..klo batik corak batik malaysia lawa gk kn..
ni x..corak batik lepas / batik jawa..hee..tanak i beli..
last2 aku borong tshirt jogja je..heee

slame brada kt sane,aku cm rse sdeh je..
yela,org kt sane bkn cm kite kt sini..
dorang kbyknnye hidup susahh..
n rmai sgt yg mtk sedekah..
klo jln kt Malioboro Road tu,
when we take out our money to buy sumthing,
some of them will come to us n ask for money..
n if we gave money to one person,
then a lot of them will comes to u..
ooohh,,nsib aku x bg kt spe2..hehe
bkn la aku kdekot or x kesian,,tp cume lgkh bjage2..huu

pastu rmai yg carik mkn dgn mngayuh beca,
bwk kreta kuda or they call it 'andong'..
aku tringin gk nk naek beca,hehehe
tp si eja tu,tanak naek..nt die nangis,katenye..
sbb die ksian,.pkcik yg dh tua tu nk bwk kite naek beca die..
dh la kite ni berat..pakcik tu dgn tak pkai ksotnye..
pastu upahnye cume rp5000 gitu..dlm rm1.80..
huu,mmg la x smpai ati kn..so we choose to walk along da road..
dpt gk cuci mate kn..hehehe..

hmm,da pjg sgt crite aku ni..
da la gmbo x byk..hehe,
aku x suke n3 aku x bgambar..x syiok kn.. :p
nt aku da collect gmbo smua,aku update g k..

ok laaa,bsambung on next n3!!
daaaaaaaaaaaaaaaaaa~


** x sabar nk kutip gambo dekat mereka smua,hehehe

8 budak menulis:

tat!n said...

pic ni smua dr henpon aku yg cikai tu,hehe.kualitas gambarnya ngak baek banget kok.maafin ya.hahahaha.
*mmg nk kne plangkun aku nih*

susuegoodday. said...

ehewah..xajak pun die nk g jogja. ngee..

tat!n said...

hehe,g jln ngn org opis je syg.. :)

~dearsuezana~ said...

best nya...............
seronoknya..............

sang puteri said...

tatin..aku sedih part yang last tu..pakcik tu tua..tak pakai kasot..nak bawak korang naik beca..pastu upah sikit je...sedihnye~~~~~~~~ teringat kat bapak aku....

naDia aZ!z said...

tatin : wehhh..bape total $$ tambang g sane haaa??best siakkk.. :D
nk ole ole ole oleee leee leee eee..
(^_^)

susuegoodday. said...

taty...selamat hari lahir..semoga panjang umur n murah rezeki na...may g0d bless u..

tat!n said...

zana: best sgt taw,hehehe.nsb gunung merapi tak meletop time aku g sane.tp abu da kluar time tu,hohoho..

sue: sian an..tu sbb kami ta naek..wuwuwu T_T

nanad: ole ole??tade da.wakakaka.erm,aku byor rm480 je.sbb ahli klb skn opis aku,hee.klo bkn ahli maun 800lbeh sorg blanje.tmsuk mkn hotel etc.

suesue: alolo,wish kt sni ea.sbb aku x hapdet blog.hee.maceh syg!!